– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 26) – Kirguizistan – cami de la capital… Bixkek

Divendres 2 de setembre 2011

De bon mati fem una passejada fins a la platja, molt tranquil i molt cuidat tot. Les muntanyes a banda i banda del llac estan avui nevades. Suposem que al estiu estarà ple de gom a gom i segurament no ens resultaria tan màgic.

Clicka aqui per anar al capitol inicial
Clicka aqui per anar al capitol anterior (25)
Clicka aqui per anar al capitol següent (27)

Anem a visitar el Museu Arqueològic i etnogràfic, segons ens diuen un dels mes importants de l’Àsia Central.

El trobem antiquat i polsegós però es molt interessant i te una mica de tot de la cultura local.

Tornem a fer la mateixa carretera d’ahir però en sentit contrari fins al desviament que ens portarà a Bixkek (capital de Kirguizistan), la ultima població que visitem en el nostre viatge i d’on surt el nostre avió de tornada.

El trajecte es llarg i nomes fem un parell de parades perquè la Natalia i el Yuri comprin albercocs i peix “tieso”.

Ens expliquen que a la capital tot es molt mes car i ells aprofiten quan tornen a casa per comprar a la carretera. Parem a dinar de camí en un lloc on estem absolutament sols.

Ens dirigim a Tomtok on està ubicada la torre Burana que es el que queda del minaret d’una mesquita. Aquest minaret feia 45 metres d’alçada i ara en queden 27.

El Miquel i jo pugem fins dalt de tot per una escala força difícil ja que es molt recta i amb els esglaons força alts. Hem de baixar-la d’esquena.

Desprès visitem el Museu i un espai al aire lliure amb escultures que representaven als guerrers que anaven a la guerra i que deixaven fet el seu retrat per si no tornaven. Es força curiós i la visita ens agrada força.

Al sortir comprem una caixa de 3 kilos  de maduixes en un camp on las estan collint i no volen vendre per por als controls policials…. però els diem que som del Barça i tot canvia; encara tenim una hora de camí fins arribar a Bixkek. Ens posem “fins al cul” de maduixes….. mmmmm

Arribem a la població molt tard i deixem las maletes per tornar a sortir d’inmediat. Hi ha hagut també un canvi d’hotel que ha endarrerit una mica mes l’arribada. Ens deixen al centre i comencem a caminar, ens costa una mica orientant-se perquè el plànol que portem es molt petit. Finalment trobem la plaça de Ala Ata, immensa, amb arcades laterals i unes fonts de colors.

Bixkek (Бишкек) és la capital del Kirguizistan. Ètnicament era una ciutat russòfona: el 66% dels habitants eren d’origen rus i només el 13% kirguisos. Actualment te una població de mes de 1.000.000 de persones. Es veu una ciutat moderna on la gent vesteix a lo occidental, sobretot les dones molt pintades, algunes d’elles amb minifaldilles…. això s’acaba… tornem a la civilització. És una ciutat culturalment molt rica, inclús te teatre d’Òpera, sales de concerts.

Donem un tomb i anem a la localització d’una pizzeria que ve recomanada a la guia, caminem molt i ens passem de llarg perquè ha canviat de nom i ara es diu Dominó. Sopem molta quantitat i esta tot molt bo, fins i tot gelats de postre.

Al sortir ens apropem a la plaça del ajuntament i al auditori i des de allà agafem un taxi per anar al hotel.


4 pensaments a “– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 26) – Kirguizistan – cami de la capital… Bixkek

  1. josep

    No se si es aquest el darrer capítol del viatge asiàtic.
    De totes maneres malgrat totes les peripècies que heu explicat, ha estat molt “tranquil” si el comparem amb el que explicàveu del Sahara marroquí, Namíbia o Galicia.
    Suposo que deveu tenir una assegurança a Generali (com el dels anuncis, je,je)!!
    Una abraçada

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Queda l’ultim capítol … que es publicarà aquesta mateixa tarda…. PER FI !!!………………. i quedaré deslliurat del meu compromís i vosaltres descansareu. Però per poc temps…jejejejeje

      Ara toca Sardenya aquest mateix Juny i a l’Agost un viatge amb grup, camió, tendes de campanya al sud d’Àfrica, visitant Zàmbia, Malawi i Moçambic.

      Els dos treballem a assegurances i jo mes concretament a reassegurances… o sigui que ja et deus imaginar; evidentment per viatjar es necessari fer una bona assegurança que et pugui cobrir qualsevol incident.

      Respon
    2. Imma

      Per cert, Josep, lo de Generali ha estat coincidencia o saps que el Miquel treballa fà mes de 45 anys a Generali (abans Banco Vitalicio de España) ????

      Respon

Deixa un comentari